Velg en side
Ventesorgweekend

Ventesorg er Foreningen for barnepalliasjon sin oversettelse av det engelske uttrykket «anticipatory grief», som har eksistert i lang tid. Ventesorg er en sorg som oppstår når en pasient eller en pårørende venter et dødsfall, eller har fått en alvorlig diagnose.

Ventesorgweekend er et av tilbudene vi tilbyr foreldre og pårørende til barn med livsbegrensende eller livstruende sykdommer. Ventesorgweekend er en fantastisk helg for foreldre og pårørende som ønsker å møte andre som er i en lignende situasjon som en selv, lære, få mestringsfølelse og et fellesskap. Og ikke minst har vi det gøy sammen. Vi anbefaler alle foreldre og pårørende til alvorlig syke eller døende barn å delta. – Det er som å komme hjem. Hjem til sine egne, har en av våre deltakere fortalt.

Ventesorgweekend arrangeres av FFB og gjennomføres i Kristiansand. FFB dekker alle utgifter for deltakere, reise, kost og losji inngår når du melder deg på.

Påmelding til ventesorgweekend for 2021 har åpnet. Arrangementet er åpent for alle pårørende og stiller ingen krav til medlemskap i FFB.

Datoer (med forbehold om endringer):  

Uke 38: 24. september til 26. september 

Ønsker du å delta på ventesorgweekend? Vi planlegger nye datoer løpende. Ta kontakt med oss angående forespørsel om en dato som passer deg og dere, så skal vi gjøre vårt beste for å tilpasse det. 

For mer informasjon og påmelding, ta kontakt på mob: 47 68 76 08

Ventesorg er en følelse av tap før døden oppstår. Den har blitt beskrevet som en «normal prosess», men livet er langt ifra normalt når du går gjennom den.

I september 2016 holdt vi det første treffet i Norge med ventesorg som tema. Deltakerne kom fra Finnmark i nord og Agder i sør. De er foreldrene til alvorlige syke og døende barn. Felles for disse unike menneskene er at de er sårbare, men tøffe mennesker som står i krevende livssituasjoner. Det er et mangfold av foreldre som deltar, både ektepar, fosterforeldre og aleneforeldre.

Målet med samlingen er å hjelpe foreldrene til innsikt i egen psykologi, egne reaksjoner og tankespor. Vi ønsker å gjennomføre workshop med en kombinasjon av forelesninger av fagfolk, gruppesamtaler og egne refleksjoner/gruppeoppgaver og andre øvelser.

Vi har fått gode tilbakemeldinger fra foreldrene som har vært med på tidligere ventesorgweekend. Deltakelse på denne weekend vil bidra til å gi et pusterom i en utfordrende hverdag, sammen med faglig påfyll. Og ikke minst så legges det til rette for møter med andre foreldre og likemannsarbeid. Vi følger også foreldrene opp underveis og legger til rette for nytt treff.

Kjenner du noen som kunne hatt nytte av dette eller er berørt? Da hadde vi satt pris på om du delte dette. For å lese mer om ventesorg kan du gå inn på Ventesorg.no. Du kan også kontakte oss direkte om du vil høre mer om tilbudet.

Informasjon og påmelding:
Ta kontakt med oss på tlf: 47 68 76 08

Påmelding ventesorgweekend

6 + 5 =

Personvern

Telefon: 38 02 38 02
E-post: kontakt@barnepalliasjon.no

Er du pårørende og trenger noen å snakke med?
Ta kontakt på tlf 476 87 608
gavekonto: 1503 31 95874 / VIPPSNR.: 11491