Velg en side

– VI BLE MØTT MED FORSTÅELSE PÅ ET ANNET PLAN ENN VI HAR VÆRT VANT TIL ANDRE STEDER.

Tekst: Tommy Halvorsen     Foto: FFB

Stine Mari og Christer fra Mosjøen er foreldre til Brage. Han har diagnosen kongenitt nefrotisk syndrom, en sjelden nyresykdom, med tilleggsproblematikk. Høsten 2020 reiste de for første gang bort fra Brage, da de deltok under FFBs ventesorgweekend.

– Vi ble møtt med forståelse på et annet plan enn vi har vært vant til andre steder. Det ble en ufattelig bra helg for oss. Programmet var tettpakket og bra, og det var veldig fint å få møte andre foreldre. Selv om vi er heldige som har både familie og gode ressurser rundt oss, kan man kjenne seg veldig alene til tider. Å få møte andre som virkelig forstår hva man står i til daglig, er verdifullt, sier foreldrene.

I kunstterapien, ett av innslagene under ventesorgweekenden, fikk paret en aha- opplevelse da de ble inndelt i rene jente- og guttegrupper og skulle tegne et tre som uttrykk for følelsene sine.

– Etterpå så jeg at mitt eget og Christer sitt tre var veldig like. Det kom overraskende, men jeg ser det som et bevis på at vi bærer på mye av det samme, selv om vi uttrykker oss på ulikt vis i hverdagen, sier Stine.
Foreldrene er veldig positive til barnehospicet.

– Vi ser at det er et tilbud vi kunne hatt god nytte av i dag. Nå vet vi ikke hvordan situasjonen vår med Brage vil være sommeren 2022, men det er absolutt et tilbud vi kunne tenke oss å benytte. Norge trenger et barnehospice, og på sikt forhåpentligvis flere rundt om i landet. Ikke bare i forhold til de fysiske oppholdene, men også som et sted både pårørende og pleiere kan kontakte og høste kunnskap fra.

Helene Fjeldavli Nilsskog

Da hun var tre år gammel ble Helene Fjeldavli Nilsskog storesøster til Silje. Kort tid etter fødselen fikk Silje en infeksjon på hjernen som førte til alvorlig...

Stine Mari Sørvig og Christer Normo

Stine Mari og Christer fra Mosjøen er foreldre til Brage. Han har diagnosen kongenitt nefrotisk syndrom, en sjelden nyresykdom, med tilleggsproblematikk. Høsten 2020...

Ida Furuseth

Ida er mammaen til Kaja, en jente med alvorlig, fremskridende sykdom. Hun deltok på FFBs ventesorgweekend høsten 2020.

Personvern

Telefon: 38 02 38 02
E-post: kontakt@barnepalliasjon.no

Besøksadresse
Andreas Kjærs vei 90
4615 Kristiansand

Er du pårørende og trenger noen å snakke med?
Ta kontakt på tlf 476 87 608
gavekonto: 1503 31 95874 / VIPPSNR.: 11491