Ida Furuseth

Slik opplevde Ida og kjæresten denne helgen.

Ida er mammaen til Kaja, en jente med alvorlig, fremskridende sykdom. Hun deltok på FFBs ventesorgweekend høsten 2020.

– En venninne introduserte meg for ventesorg-begrepet for noen år tilbake. Det føltes umiddelbart riktig og dekkende i forhold til mine egne erfaringer. På det tidspunktet visste jeg ikke selv at jeg var i sorg, men nå vet jeg at sorgen har vært en del av meg i alle disse elleve årene som Kaja har levd, sier moren.

Hun dro til Kristiansand sammen med kjæresten sin.

– Det var veldig fint at han fikk lov til å være med. Som sagt, jeg har ikke snakket så mye om sorgen, så det var nok både fint og nyttig for ham å få et større innblikk – og forstå mer av meg og mitt liv.

Selv satte Ida spesielt pris på å få møte andre foreldre til alvorlig syke barn.

– Å utveksle felles erfaringer, samt å få støtte for opplevelser og tanker som ikke alle andre så lett kan forstå, betydde mye for meg. Hele helga ble veldig fin.

Opplevelsene under ventesorgweekenden viser noe av hva Andreas Hus skal tilby, både for foreldrene og resten av familien. Ida ønsker barnehospicet varmt velkommen.

– Jeg tenker at et slikt tilbud nettopp er det vi har manglet i livet vårt. Å kunne bli sett og møtt på en annen måte enn man gjør ellers i helsevesenet. At noen ser helheten, ikke minst i forhold til den sjelelige biten. Jeg tror det kommer til å bli et kjempebra tilbud, og et godt hvile- og fristed for familier som oss.